Μπομπότα : το ψωμί των φτωχών.. Συνταγή, που θα μας χρειαστεί όπου να'ναι (????) ???????????????????????? ......

Κατά την διάρκεια της κατοχής στην Ελλάδα, όταν το αλεύρι από σιτάρι δεν υπήρχε αλλά έβρισκες ακόμη άλευρα καλαμποκιού.. η μπομπότα ήταν ό,τι καλύτερο, από το τίποτα. Διότι πολλές οικογένειες στερούνταν και αυτό…..
Η κλασική συνταγή για μπομπότα είναι καλαμποκάλευρο, μαγιά, νερό και λίγο αλάτι. Τίποτα άλλο..!!
Σήμερα βέβαια, μπορούμε να προσθέσουμε και πολλά πολλά άλλα.....
Διαδικασία παρασκευής:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και σιγά σιγά ρίχνουμε ζεστό νερό ανακατεύοντας συγχρόνως μέχρι να γίνει ένας λείος μαλακός χυλός.. Τον βάζουμε σε ταψάκι και σκορπίζουμε λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη στην επιφάνεια, για να πάρει χρώμα…..
Tips* Μην ξεχάσετε την μαγιά... Για να μην γίνει η μπομπότα σαν λάσπη, βάλτε για κάθε κούπα αλεύρι καλαμποκιού 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και μισό κουταλάκι σόδα να την ανεβάσει λίγο στο ψήσιμο…..
Καλή επιτυχία... και καλή όρεξη....